Kampen mot vattnet

Utvändiga VA-installationer, typ uteduschar, har sina för- och nackdelar. Smällkalla vintrar dominerar tyvärr nackdelarna. Det är inte så lätt att få ut alla små vattendroppar ur systemet och när de fryser och expanderar bildas i bästa fall isproppar. I värsta fall fryser prylarna sönder.

Vi är nu inne på blandare nummer två för säsongen. Och i väntan på mildare väder testar vi nu en riktigt trailer-trashig lösning: en värmekabel (snyggt klarblå) viras runt duscharmaturen. Förhoppningen är att den åtminstone ska klara av att smälta eventuella proppar innan duschning företas. IP54-kapslad, så förhoppningsvis överlever den den fuktiga miljön också.

20121229-171646.jpg
Om någon har några tips om hur man bäst frysskyddar en armatur tas de tacksamt emot!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *