Årets första trädgårdsfix

Jag har varit i stugan i tre dagar, bara för att jag såg att vädret skulle bli fint och för att jag kunde. Helt fantastiskt! Stefan är kvar i stan för att greja med sitt och behöll katterna hos sig. Det var nästan synd, för de hade nog njutit av att vara här. Å andra sidan har matte njutit av att slippa höra dem varje morgon vid fem. Mars! Har de inte fattat att de inte är riktiga katt-män?

Lite nytta har jag gjort i alla fall, och inte bara lögat mig i det fina vädret. Vi har en syren som består av mer rotskott än syren och som har bönat om uppmärksamhet sen vi köpte huset. Så fram med både sekatör, busksax och såg! Förutom att det blev lite prydligare hittade jag de gamla rabattkanterna i form av stenar. Kul att se hur nån annan har tänkt!

Före: (till och med en gammal plastkruka från tidigare ägare fyndades i ogräsresterna)

Skräpig syren

Efter:

Prydlig rabattkant tittade fram

Och kolla in vår sjukt levnadsglada björnbärsbuske! Vi hittade den inne i rhodendendronen i somras, och då den inte får nåt ljus där har den ringlat iväg flera meter! Det är lite halvsvårt att se, men på första bilden ser man hur den kommer ut ur rhodendendronen och på den andra ser man rankan som dragit iväg genom syrenen. Rankan har gröna blad. (Är björnbär vintergrön, förresten? Det visste inte jag.)

Jag var tvungen att klippa bort de långa rankorna, för de är ju inte dåligt taggiga. Björnbäret borde vi förstås gräva upp och plantera om, men när gör man det? Så här års?

Idag åker jag hem till stan igen, men först ska jag köra några skottkärrelass grus från slänten framför huset till vår lilla grusade uteplats uppe vid huset. Vardagsmotion!

2 reaktioner på ”Årets första trädgårdsfix”

  1. Oj, du var tidigare än oss! Så fort solen visar sig så… fast kanske ändå inte så tidigt. 🙂 Vilken skillnad det blev, nu kommer syren att växa så det knakar, mer utrymme och ljus gör gott. Björnbären borde du kunna plantera om, precis som med de flesta (bär)buskar, både vår och höst.
    Kram kram

  2. Tack för kommentaren på min blogg! Nu har jag läst hela er blogg och säger bara grattis! Vilket skönt ställe ni hittat! Måste vara helt fantastiskt att kunna lämna stan och komma till stugan. Och hugga tag i alla projekt 🙂 Fast parksallaten lät inge kul. Täck och odla ovanpå låter som rätt melodi. Lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *