Kattproblem

Vi har ju egna katter, men de är så förnäma att de aldrig skulle drömma om att uträtta sina behov i annat än mycket dyr importerad kattsand, i en spatiös låda i uppvärmt utrymme.

Men så tycks inte områdets övriga katter tänka. Vi har drabbats av toabesök vid vår ytterdörr (grus i kombination med regnskydd tycks vara oemotståndligt) och i trädgårdslanden. I det första fallet har vi lagt ut trallar, så att de helt enkelt inte kommer åt gruset längre. Det funkar fint, i väntan på att den ytan ska stenläggas nån gång.

I det andra fallet är det värre. Jag har surfat på nätet för att hitta vettiga tips, och läst om allt från kaffesump till gevär (!). Eftersom våra egna katter också strövar här kan vi ju inte använda nåt som är dödligt (och det hade jag inte velat även om jag inte hade haft djur själv). MEN: Igår kväll hittade jag nåt mycket smart! Armeringsnät.

Kattrumpor vill ha gott om plats när de ska göra sin behov, så ett armeringsnät gör det helt enkelt för trångt. Själv tycker jag att det är eoner snyggare än blåa bärnät, och dessutom tillåter det att växterna blir ganska stora utan att det behöver tas bort.

Som av händelse stod två nätbitar upplutade mot stugväggen, och jag la genast ut dem. Nu återstår bara att vänta och se.

Sen ska jag nog göra nåt åt den gigantiska säcken med sand som står och väntar på kommande anläggningsprojekt. Jag tyckte att jag såg grannens söta svartvita kisse sitta väl länge och trycka på den häromkvällen…

En kommentar till “Kattproblem”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *