De ska dö!

Å, jag var så nöjd i våras, när vi nyss hade köpt stugan, att vi hade så fina marktäckare på tomten.

Tills de började växa. Och växa. Och växa lite till.

Sen spred de sig. Och spred sig. Och spred sig lite till.

Överallt finns de…

Är det nån som vet vad det här är? De ser lite aster-lika ut, men ändå inte. Och deras rotsystem tar upp ALL plats i jorden, ungefär 15 cm ner, och sprider sig som fan.

Söt men djävulsk.

Så nu ska de alltså dö. Vi använder ogärna gifter, så en del av trädgården ska vi testa att rensa ur så gott det går, sen täcka med tidningar och barkmull och grenflis. Tanken är att vi då om nåt år har en finfint jordförbättrad plätt att odla nåt annat på.

En första snutt rensad och sen täckt med tidningar och bark.
Bara den här biten kvar… :-/

En annan del blir det lite mer hardcore-kör på: Vi ska spruta med ättiksvatten. Då låter man bladen vara kvar, duschar med ättika och låter solen göra sitt. Ska tydligen ta död på det mesta, så en bärbuske i närheten lär försvinna. Men skit samma, det är det värt.

För nu ska de dö.

2 reaktioner till “De ska dö!”

  1. Dö, dö, dö… yes! Vi har kirskål (inte ditt ogräs) som är likadant vad det gäller snabbväxande och utbredande. Dessutom är rotsystemet som spagettinystan under jorden. Det enda som hjälper är att vara envis och rensa och rensa och rensa… eller Round´up! Men då får man bara spruta på bladen och inget annat! Håll ut…

  2. Kirskål verkar inte vara nån höjdare. :-/ Och det som är på bilden ovan är parksallat, har jag fått reda på. Tydligen också ett helvete på jorden att bli av med. Jag återkommer i frågan, var så säker! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *