Risrensning

På framsidan av huset finns en ganska fin grusplan som håller på att växa igen. Och framför allt finns det ganska fina stenmurar som är övervuxna av mossa och blåbärsris. En bov i detta drama är eken som står utanför huset. Jag är förälskad i ekar. Det är oerhört vackra träd, men de har väldigt många löv – vilket man märker första när de faller på hösten. Hur som helst, jag tyckte att en viss rensning var påkallad för att få fram den vackra muren. När några meter var avklarade meddelade emellertid en av våra mycket trevliga grannar att det växer mängder med kantareller bland eklöven och blåbärsriset utefter muren. På grussidan. Så just nu är det ett moratorium på rensning tills kantarellbeståndet har kartlagts.

Blåbärsrisövervuxen stenmur...
...som delvis hann rensas. Hoppas inga kantareller strök med.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *