Färgsättning av liten västkuststuga – hjälp!

Genast när vi hade köpt stugan, eller i ärlighetens namn redan när vi först hade kollat på den, så började jag fundera över färgsättning inomhus. Jag gillar ju verkligen sånt, och kan lägga nästan hur mycket tid som helst på färgprover och inspirationsbilder.

Men herregud, så svårt det här var! Självklart kan man välja vitt. Det är ett säkert val, men jag känner att det inte är riktigt vad jag är ute efter. Jag vill ju inte göra så att den stackars stugan känns ännu mindre än sina 35-40 kvadrat, men vill samtidigt göra nåt kul nu när jag har chansen. (Här borde jag väl skriva ”vi”, men det är jag som är mest intresserad av att fundera över sånt här. Stefan får hissa eller dissa när jag väl har tagit fram nåt förslag.)

Men det har visat sig att det inte tycks finnas en enda inspirationsbild där man använder färg i små rum. Varenda tidningsreportage om fritidshus bjuder på vitt, vitt och åter vitt. Antingen avskavt, romantiskt vitt eller vitt i modern tappning. Men vitt är det likväl.

Kan nån hjälpa mig? Vi har funderat på grått och/eller turkos. (Den senare färgen är mest min smak, tror jag.) Vidare har jag spånat på turkosa golv, eller varför inte dörrar och lister i nån färg, och nån annan på väggarna? Taket är vitlaserad panel, och den kommer att bli ännu vitare (nästan täckmålad, men med ådring kvar). Jag har svårt att tänka mig att det blir snyggt med nån annan färg. Och stugan är alltså på tre rum och kök, och jag vill ha genomgående färgsättning i alla rum.

Så ös på med förslag, tack!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *